Majonézes padlizsánkrém - Recept

Aki még nem kóstolta a padlizsánkrémet, az elképzelni se tudja, mit veszített! Egy szelet pirított kenyérrel az egyik legfinomabb vacsorát készíthetjük el, ha ezt az egyszerű krémet választjuk mellé.

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl majonéz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • bors

Elkészítés

A padlizsánt sütőben kb. 40 percig, puhulásig sütjük, majd ha kész, lehúzzuk a héját, majd apróra szeleteljük. A darabokat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük hozzá a mustárt és a majonézt is, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Egy botmixerrel keverjük krémesre, majd rakjuk a hűtőbe 1-2 óra erejéig.

Ezt is ajánljuk: Füstös barbecue szósz házilag

Fotó: teknosleves.blog.hu

Oldalak

Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...
Lifestyle
A Bika jegy (04. 20. – 05.20.) az első Föld elemű jegy a zodiákus körben. Habár ő is a Tavasz, az újjászületés évszakának szülötte, merőben más tulajdonságokat mutat, mint elődje a Kos. Ha Bika jegyű...