Így lesz omlós és szaftos a csirkepaprikás - Tökéletes vasárnapi ebéd

A magyar konyha egyik legjobb receptje egyértelműen a csirkepaprikás, ami nem csak az ízek gazdagságával, hanem a szaftban rejlő omlós hússal is kényezteti az egész családot.

Hozzávalók

  • 3 egész csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • só, bors
  • víz

Elkészítés

A csirkéket mossuk meg, majd egy éles késsel vágjuk szét alsó és felső combra. A paprikás alap elkészítését ne a hagyma dinsztelésével kezdjük, hanem a zsíradékon a felkockázott paprikát kezdjük el pirítani, mert sokkal jobb íze lesz a szaftnak. Ezután jöhet rá a hagyma, majd ha zsírjára lesütöttük, hozzáadhatjuk a paradicsomot, valamint az őrölt pirospaprikát. Erre a keverékre tegyük rá a csirkét, alaposan keverjük el, majd kb. 10 perc rotyogtatás után adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. A lábast fedjük le fedővel, és csak néha kavargassuk meg. 2 óra alatt készre fő a csirkepaprikásunk. Ha sűrűbbé szeretnénk tenni a szaftot, 2 evőkanál tejfölbe keverjünk el 1 evőkanál lisztet, majd ezt a csomómentesre eldolgozott keveréket adjuk a pörköltünkhöz. Nokedlival tálaljuk.

Fotó: seriouseats.com

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.