Madártej, ami szárnyakat ad - Könnyű nasi egy péntek estéhez
Hurrá, végre péntek van! Ez azt jelenti, hogy igazán megérdemeljük a könnyed kényeztetést. Mi lenne édesebb jutalom egy fárasztó hét után, mint egy pohár tökéletes, isteni madártej? Mutatjuk is a leggyorsabb receptet.
Hozzávalók
- 1 l tej
- 3 tojás
- 3 tk vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- 3 ek cukor
Elkészítés
A tojássárgákat, vaníliás és sima cukrot, illetve a lisztet 1-2 kanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet meglangyosítjuk, beleöntjük a masszát és kicsi lángon felfőzzük (sűrűre). A tojásfehérjét habbá verjük, adunk hozzá 1 tk vaníliás és egy csipet sima cukrot is, majd bedobjuk a mikróba maximum 1 percre. Ezt követően a madártej tetejére tesszük, így tálaljuk. (Ha kibírjuk, hagyjuk állni hűtőben, mert hidegen az igazi!)
Jöhet egy finom gluténmentes somlói? És megkínálhatunk a bikavadító spanyolok eszméletlen fánkjával is? Akkor kattints a következő oldalra a receptekért!