Levendulás-fehércsokis fagylalt - Recept

A levendulás receptek reneszánszukat élik, és ebben a kánikulában a fagylalt az egyik megmentőnk. Miért ne készíthetnénk el magunknak otthon, egy kis fehércsokival? Ezt a receptet ki kell próbálnod!

Hozzávalók

  • 4 dl tejszín
  • 2 dl sűrített tej
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 4 teáskanál szárított levendula
  • 2 tojássárgája
  • csipet só

Elkészítés

Egy közepes méretű lábosban forráspontig melegítjük a tejszínt és a sűrített tejet. Amint buborékosodik a teteje, azonnal levesszük a tűzről. Beletesszük a levendulát, majd letakarjuk, és 20 percig állni hagyjuk. Kézi habverővel sűrűre, fehérre keverjük a tojások sárgáját, leszűrjük a levendulával átitatott keveréket, majd lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tojáshoz. Ezt visszaöntjük a lábosba és néhány percig, kevergetéssel alacsony tűzön főzzük. Hozzáadjuk a felaprított csokoládét, ha az megolvadt, levesszük a tűzről és megvárjuk, míg kicsit kihűl. A fagylaltot fagylaltgépbe öntjük, de ha az nincs otthon, akkor egy műanyag tálba tegyük a fagyasztóba. Ha óránként kevergetjük, akkor krémes, finom fagylaltot kapunk.

Ezt is ajánljuk: Édes jegeskávé

Fotó: folio.tealeaves.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.
Egészség
Talán sosem gondoltad volna, de bőrünk bizony rengeteget elárul egészségügyi állapotunkról, olyannyira, hogy egy bőrgyógyász már ránézésre is meg tudja állapítani, ha valamilyen komolyabb...
Lifestyle
Vannak bizonyos élelmiszerek, amiket a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként nagyon is érdemes beépíteni az étrendbe, különösen azoknak, akiknek hosszú időn át rossz a hangulata.