Epres-vaníliás batyu leveles tésztából - A süti, ami egyszerre ropogós és krémes
Ha Te is imádod az olyan édességeket, ami kívül ropogós, de amikor beleharapsz, lágy és krémes, akkor ez a töltött finomság az új kedvenced lesz. Epres-vaníliás batyu receptet hoztunk Neked.
Hozzávalók (4 személyre)
- 1 cs fagyasztott leveles tészta
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 5 ek cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 20 dkg eper (más gyümölccsel is helyettesíthető, mi epren kívül banánnal szeretjük nagyon)
Elkészítés
1. Amíg a leveles tésztát felengedjük, elkészítjük a pudingot. A cukros tejben felfőzzük a pudingport (a cukros tejet addig melegítjük, amíg nem forr, de már elég meleg, majd hozzáadjuk a port). Amikor már elég sűrű, hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Amikor a tésztánk kiengedett, lisztezett deszkán kinyújtjuk. A porcukor felét 1 ek vízzel elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát (így lesz édes). A tésztát négyzetekre vágjuk (kb. 10x10 cm-es négyzetekre).
3. Kettévágjuk az epreket. Ha kihűlt a puding, akkor a négyzetek közepére az eperdarabokkal együtt adagoljuk ki. Megfogjuk a tészta ellentétes sarkait és behajtjuk, hogy batyu formája legyen. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és felsorakoztatjuk a batyukat. Felvert tojással megkenjük a tetejüket és mehetnek a 180 fokra előmelegített sütőbe, 15-20 percre.
4. Ha elkészült, várjunk egy kicsit, amíg kihűl, mert úgy könnyebb felszedni.
Lapozz, még két süti recept vár a következő oldalon!