Pikáns, lecsós rizottó - Vega finomság, amit a húsimádók is szeretni fognak

Nem vagyok vegetáriánus, de néha jól esik húsmentes fogást készíteni ebédre. Szerencsére a következő rizottó már önmagában is igen laktató, és a paradicsom, valamint a paprika egészen különleges ízt ad neki. Próbáld ki!

Hozzávalók

  • 1 hagyma apróra vágva
  • 1 zellerszár apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 3 nagy piros kaliforniai paprika szeletelve
  • 6 lukullusz paradicsom
  • 180 g rizottórizs
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 800 ml alaplé
  • só és bors ízlés szerint
  • ⅓ csésze metélőhagyma apróra vágva
  • ⅓ csésze reszelt parmezán
  • 2-3 ek vaj

Elkészítés

Egy kis olívaolajon pároljuk meg a hagymát, a fokhagymát és a zellert. Közben forraljunk vizet, öntsük rá a paradicsomokra, így könnyebben leválik azoknak a héja. Ha kicsit áztak, húzzuk le a héjukat, vágjuk negyedekre és kaparjuk ki a magjukat. Ezután tegyük bele a paprikával együtt az aprítógépbe és pépesítsük össze. Térjünk vissza a hagymához: ha megpárolódott, adjuk hozzá a rizst és 2-3 perc alatt pirítsuk meg. Öntsük erre a bort, majd ha nagy része elpárolgott, adjuk hozzá a paradicsomos szószt. Ezután folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, míg azt is magába szívja. Ne felejtsük el gyakran kevergetni, különben könnyen odaéghet. Ha a rizs megpuhult, szórjuk a tetejére a reszelt sajtot, az apróra vágott metélőhagymát és a vajat.

Fotó: perkypancake.wordpress.com

Oldalak

Egészség
Talán sosem gondoltad volna, de bőrünk bizony rengeteget elárul egészségügyi állapotunkról, olyannyira, hogy egy bőrgyógyász már ránézésre is meg tudja állapítani, ha valamilyen komolyabb...
Lifestyle
Vannak bizonyos élelmiszerek, amiket a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként nagyon is érdemes beépíteni az étrendbe, különösen azoknak, akiknek hosszú időn át rossz a hangulata.
Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.