Kuglóf

A kuglóf eredetileg egy kizárólag élesztős tésztával készülő sütemény, de ma már a sütőporral készülő kevert tészta is gyakran kerül a kuglófsütő formába. Már a 17. században is ismerték, de a biedermeier korszakban terjedt el igazán Németországban és Ausztriában. Mi azonban nem műltja, hanem íze miatt szeretjük annyira.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    5 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg rétesliszt
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • ½ cs. sütőpor

Elkészítés

Amíg a sütő előmelegszik, felverjük a tojás fehérjét. Jól elkeverjük a sárgákat a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporos lisztet, végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, kiszórt formába tesszük a massza 2/3-ad részét. A maradék részt kakaóval keverjük el (1 rumaroma jót tesz neki) és a többi tészta fölé öntjük. Lassan sütjük. Sütés közben a hőfokot lehet mérsékelni. Tűpróbáig sütjük (a tetejére sütőpapírt tehetünk, hogy nehogy megégjen). Ne vegyük ki a sütőből rögtön, mert összeesik.

Ezt is ajánljuk: Grillezett alma fagylalttal - Katt ide!

Fotó: bradleykitchen.blogspot.com

Oldalak

Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.
Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?