Cseréld le a krumplit! A legjobb őszi köret: sült sütőtökhasábok
Szeretem a sült krumplit, de sokszor érzem azt, hogy lassan meg fogom unni... Szerencsére most, hogy beköszöntött az ősz, helyettesíthetem a burgonyát sütőtökkel is. Próbáld ki a következő receptet!
Hozzávalók
- 1 kisebb sütőtök
- 1 ek olívaolaj
- 1/4 tk só
- 1/4 tk fokhagymapor
- 1/4 tk szárított bazsalikom
- 1/4 tk fekete bors
- 1/8 tk cayenne por
Elkészítés
A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk ketté, szedjük ki a magját, a húsát pedig vágjuk hasábokra. A fűszereket keverjük össze, majd forgassuk bele a sütőtököt. A sütőpapírral bélelt tepsibe locsoljunk egy kis olívaolajat, ezen rendezzük el a hasábokat úgy, hogy ne fedjék egymást. 230 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd forgassuk át a sütőtököt és újabb 20 perc alatt süssük ropogósra.