Krémsajtos eprek hétvégi kerti partikra - Falatnyi mennyország
Nekünk nyugodtan bevallhatod: imádod az epret és legszívesebben minden évszakban kedvenc gyümölcsödet majszolnád. Nincs ezzel semmi baj, mi is hasonlóképpen érzünk! És hogy tovább fokozzuk rajongásodat, mutatunk egy olyan receptet, amelyet akár kerti partik alkalmával is elkészíthetsz. De jól vigyázz, oda sem nézel és máris elfogy!
Hozzávalók
- 20-25 nagyobb friss eper
- 1 csomag krémsajt
- ½ csésze porcukor
- 1 tk vanília-kivonat
- ½ csésze friss áfonya
Elkészítés
Az epret mossuk meg és vágjuk le a szárát, úgy, hogy kicsit lapos legyen az alja. Fordítsuk őket lefelé, a csúcsuk felől pedig egy éles késsel vágjunk bele egy X-et. Ügyeljünk rá, hogy ne vágjuk teljesen szét a gyümölcsöt. A krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát keverjük simára. Töltsük bele egy zacskóba vagy kinyomó zsákba, és a finoman széthúzott eprek közepébe nyomjunk a krémből annyit, amennyi belefér. Mindegyik tetejébe tegyünk egy-egy szem áfonyát. Egy óráig tartsuk hűtőben, ezt követően fogyaszthatjuk.