Krémes rakott kukorica - Észre sem veszed és máris elfogy!

Ha Te is azok közé tartozol, akik annyira imádják a kukoricát, hogy egyszerre egy egész konzervdobozzal képesek megenni, akkor a következő receptet ki kell próbálnod! Köretként, de akár magában is fogyaszthatod.

Hozzávalók

  • 45 dkg fagyasztott kukorica
  • 3,5 dl tejföl
  • 1 tk só
  • 2 ek cukor
  • ⅛ tk fehér bors
  • 2 ek sózott vaj
  • 2 ek liszt
  • 3 ek parmezán

Elkészítés

Egy edénybe tegyük bele a kukoricát, a tejfölt, a sót, a cukrot és a borsot. Keverjük el, majd kevergetve főzzük össze és zárjuk el alatta a gázt. Míg lefedve párolódik, egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és keverjük hozzá a lisztet. Ha a rántás elkészült, adjuk hozzá a kukoricás keverékhez. Egy tűzálló edénybe öntsük bele az egészet, szórjuk meg reszelt parmezánnal és sütőben alacsony fokozaton süssük addig, míg a sajt meg nem olvad a tetején.

Fotó: macaroniandcheesecake.com

Oldalak

Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...