Kínai édes-savanyú leves - Recept

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a csípős ételek, melyek nemcsak finomak, de egészségesek is.

Hozzávalók

  • 2 kk mogyoróolaj
  • 1/2 kk szezámolaj
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 2 marék brokkolirózsa
  • 2 marék kínai gomba
  • 1 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 liter zöldség- vagy húsleves
  • 5-6 db ecetes uborka
  • 20 dkg kockára vágott tofu
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek rizsecet

Elkészítés

A zöldségeket és az ecetes uborkát 4-5 cm hosszú vékony csíkokra vágjuk. Egy edényben felforrósítjuk a mogyoró-és a szezámolajat, és párolni kezdjük a zöldségeket a fokhagymával és az uborka kivételével, amíg ropogós nem lesz. Ezután a zöldségeket felöntjük az alaplével, majd beletesszük az uborkát és a tofut. Szójaszósszal és ecettel ízesítjük, végül fűszerezhetjük sóval és frissen őrölt borssal.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: resto.be

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...