Karamellizált hagyma - Mind a 10 ujjad megnyalod utána!

Ezt a finom, karamellizált hagymát többféle módon is felhasználhatjuk, kiváló húsételek mellé, de tehetjük akár szendvicsekre és hamburgerekre is. Feltétlenül ki kell próbálnunk!

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • csipet só
  • 1,5 dl zöldség alaplé
  • 1 ek balzsamecet
  • csipet só
  • őrölt bors

Elkészítés

Az olívaolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, tegyük bele a felaprított hagymát és sózzuk, borsozzuk. Fedjük le fedővel, közepes lángon 10-15 percig pároljuk. Ekkor vegyük le a fedőt és gyakori kevergetés mellett főzzük további 3-5 percig. Öntsük fel az alaplével és a balzsamecettel, majd addig főzzük, amíg el nem párolog róla a lé.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: simplebites.net

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.