Joghurtos torta - Sütés nélküli desszert
A joghurt torta egy nagyon könnyű édesség, amiből szinte sosem elég. Elkészítése egyszerű, így remek vendégvár desszert lehet.
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 4 dkg csokoládés pudingpor
A krémhez:
- 35 dkg görög joghurt
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 3 lapzselatin
- 2 evőkanál víz
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg tejcsokoládé
Elkészítés
A vajat olvasszuk meg, és miután kihűlt, keverjük össze a keksszel és a pudingporral. Tegyük tortaformába és helyezzük hűtőbe. A csokikat külön olvasszuk meg forró víz felett és közben készítsük el a zselatint is. A joghurtot, a vaníliás cukrot, a tejszínt és a tejfölt felverjük együtt. Ezután beletesszük a zselatint is. Ezt a krémet ráöntjük a kekszes alapra, és a krém tetejére rusztikusan rácsorgatjuk a csoki krémeket. Egy villa segítségével márványosan díszítsük. 4 órára tegyük hűtőbe, hogy jól összeérjen.
Hidegen tálaljuk.