Padlizsánkrém - Recept

A padlizsánkrémet bárki eheti, így a diétázóknak sem kell lemondaniuk róla, hiszen kevés kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

  • fél kg padlizsán (érett, sötét színű)
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • só, bors
  • fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

A padlizsánt egy tűvel szurkáljuk meg, majd tepsiben közepes lángon süssük meg. Nem baj, ha megfeketedik a héja, mert belül ízletesebb lesz. A sült padlizsánt mossuk meg, majd húzzuk le a héját, és még egyszer tisztítsuk meg vízzel. Villával vagy mixerrel törjük össze, adjuk hozzá a tojássárgáját és az olajat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele az apróra vágott lilahagymát. Aki szereti, belenyomhat egy gerezd fokhagymát is a krémbe.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Padlizsán krémleves

Oldalak

Sztárok
Bobbi a legendás énekesnőhöz kísértetiesen hasonló módon vesztette életét, mindössze 22 esztendősen, amikor még előtte állt az élet...
Sztárok
Varga Izabella a kezdetektől a megszűnésig, vagyis 1998-tól 2021-ig játszott a tévésorozatban.
Sztárok
A TV2-nél már volt példa arra, hogy valamelyik műsorhoz egy hatalmas nevet tudtak leszerződtetni. Ilyen volt ugye Gabriela Spanic is.