Isteni eperdzsem házilag - Nem kell hozzá konyhatündérnek lenned

Sajnos az eperszezon igen rövid, így ha élvezni akarjuk kedvenc gyümölcsünk ízét a többi évszakban is, érdemes lekvárt főzni belőle. Cikkünkben ezúttal egy egyszerű receptet mutatunk, amelyet az is megcsinálhat, aki egyébként nem konyhatündér!

Hozzávalók

  • 3 kg eper
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag dzsemfix (3:1)
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csipet étkezési citromsav

Elkészítés

Az epreket mossuk meg alaposan és csumázzuk ki. Tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá a citromsavat, a fél citrom levét és a cukrot. Keverjük meg és így hagyjuk állni nagyjából másfél óráig, hogy levet eresszen. Ha letelt az idő, adjuk hozzá a dzsemfixet is és botmixerrel turmixoljuk össze. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük. Forrás után még hagyjuk pár percig főni, majd adagoljuk ki üvegekbe. Jól zárjuk le fóliával és tetővel.

Fotó: healthyfoodelements.com

Oldalak

Sztárok
Vilmos szerint egyenesen őrültség Katalin titkos, éjszakai hobbija - ezt maga a hercegné vallotta be korábban egy podcastben.
Egészség
Sokan sajnos már csak akkor mennek el fogorvoshoz, amikor valami problémát észlelnek. Pedig itt egy rutinbeavatkozásról van szó, ami ráadásul nem is fájdalmas.
Utazás
Magyarországon is sok állat esik áldozatul az autósoknak, de egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni. Ráadásul ezt az állatfajt nem is könnyű észrevenni.