Hűsítő, jeges finomság - Házi gyümölcsfagyi recept
Kevés olyan ember van, aki ebben a forróságban nem egy jókora adag fagylalttal hűsíti magát. Ha van egy negyedórád, és messziről kerülni szeretnéd a bolti termékeket, akkor azonnal próbáld ki ezt a házi fagyi receptet!
Hozzávalók
- 5 dkg gyümölcs (ez lehet eper, málna, barack, meggy stb.)
- 2 dl habtejszín vagy joghurt (vagy fele-fele)
- 10 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
Elkészítés
A hozzávalókat tegyük bele a turmixgépbe, majd hagyjuk, hogy a gép ínycsiklandó masszává dolgozza össze. Ezután kanalazzuk az elkészült keveréket kis dobozokba, majd egy éjszakára fagyasszuk le. Másnap már csak az a dolgunk, hogy ne faljuk be az összeset! A hozzávalók mennyisége egyébként nincs kőbe vésve, ha időközben látjuk, hogy valamelyikből több kell, nyugodtan változtassunk a recepten! Gyümölccsel, tejszínhabbal, mentával tálaljuk!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!