Humusz házilag - Recept

Nincs is finomabb egy kis humusznál, amit sárgarépával, kígyóuborkával vagy zellerrel érdemes fogyasztani. Igazán ízletes és egészséges nasi.

Hozzávalók

  • 1 bögre csicseriborsó (előző nap beáztatva)
  • fél tk fekete kömény
  • 2-3 ek szezámpüré
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint kevés római kömény
  • 2 dl olívaolaj

Elkészítés

A beáztatott csicseriborsót annyi vízzel tegyük fel főni, amennyi éppen ellepi. 20-30 perc alatt puhára fő. Ízesítsük sóval és fekete köménnyel. Ha megfőtt, adjuk hozzá a többi fűszert, valamint az olaj felét, majd egy botmixer segítségével pépesítsük. Fogyasztás előtt rácsurgathatjuk a maradék olívaolajat. Zöldségekkel fogyasszuk.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thehealthyfoodie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!
Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...