Humusz házilag - Pillanatok alatt kész és jobb, mint a bolti!

A humusz sokunk kedvence. A boltból vagy török éttermekből ismert csicseriborsó-krémet azonban otthon is pofonegyszerű elkészíteni, és az ízesítését is mi dönthetjük el!

Hozzávalók

  • 250 g csicseriborsó konzerv
  • 120 g szezámmag
  • 1 púpozott teáskanál őrölt római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, fehérbors
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 ág friss koriander

Elkészítés

A szezámmagot pirítsuk egy száraz serpenyőben világosbarnára, majd tegyük aprítógépbe, és 2 evőkanál olívaolajjal zúzzuk teljesen krémes állagúra. Adjuk hozzá a csicseriborsót, és egy keveset a konzerv levéből is, tegyük hozzá a sót, borsot, római köményt, fokhagymát és citromlevet is, majd dolgozzuk a géppel homogénné. A kész pasztát terítsük szét egy tányéron, alaposan csorgassuk meg olívaolajjal, majd némi korianderrel díszítsük.

Fotó: savoryorsweet.pl

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...