Recept

Nem csalás és ámítás, ez a legfinomabb harcsapaprikás! - Tuti kinyalod a tányérod

A magyar konyha finomságai nálam mindig a bőség zavarát idézik elő, ha választanom kell, épp mit főzzek. A családban nagy kedvencünk a harcsapaprikás, persze szigorúan túrós csuszával, hiszen azzal az igazi. A legjobb receptet hoztam, ez után tuti megnyalod mind a tíz ujjad!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 80 dkg hal (szürke harcsa)
  • 15 dkg császárszalonna
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 1 közepes paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 15 dkg gomba
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 csapott evőkanál finomliszt

Elkészítés

A halat kockákra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel, majd félretesszük. A szalonnát apróra vágjuk, lassú tűzön megpirítjuk, a zsírját pedig kisütjük. Amikor kész, a szalonnát kivesszük a serpenyőből, a zsírt felforrósítjuk, hozzáadjuk a halat és nagy lángon megpirítjuk. Ha kész, kiszedjük, és ismét félretesszük. A szalonnát a felaprított hagymával és fűszerpaprikával összepirítjuk, hozzáadjuk a felaprított paprikát, paradicsomot, az ízlés szerint felvágott gombát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és vízzel felöntjük, hogy egy lecsós alapot kapjunk, amit közepes lángon készre főzünk, hozzákeverjük a halat és tovább főzzük. Ha összeforrt, a tejföllel elkeverjük a lisztet, hozzáadunk keveset a „lecsó” levéből, összekeverjük és ráöntjük a halra. Tovább főzzük az egészet kb. 4 percig, majd tálaljuk.

Mi túrós tésztával szeretjük a legjobban, a receptet a képre kattintva elérheted.

Még több magyaros fogásért kattints a következő oldalra!

Fotók: Allevents.in

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.