Hangulatjavítás 10 perc alatt: Duplacsokis omlós sütemény

Már megint esik? Kapcsold be a sütőt és süss valami finomat! A GoodFood magazin szeptemberi lapszámában most egy olyan kekszreceptet mutatunk, amelyikben csoki is van, mindjárt kétféle, ami ugye elengedhetetlen hozzávaló egy süteményben, ráadásul alig több mint 25 perc alatt elkészül.

Tej- és fehér csokoládéval díszítettük ezeket a süteményeket, de egy felnőttesebb változathoz a tejcsoki helyett használjunk étcsokoládét. A tökéletes omlós tészta titka az, hogy a száraz hozzávalókat kíméletesen és gyorsan dolgozzuk bele.

Hozzávalók - 14-16 darab, 15 perc előkészítés + hűtés, kb. 10 perc elkészítés, könnyű

  • 200 g enyhén sózott puha vaj
  • 50 g porcukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 200 g liszt
  • 2 tk. étkezési keményítő
  • ½ tk. sütőpor
  • 50 g tejcsokoládé kis darabokra törve
  • 50 g fehér csokoládé kis darabokra törve

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 180 fok, légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es fokozat), és terítsünk sütőpapírt két tepsire. A vajat és a cukrot egy nagy tálban kézi mixerrel körülbelül 5 perc alatt keverjük krémesre. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és keverjük el teljesen.

2. Szitáljuk rá a lisztet, a keményítőt és a sütőport, és spatulával forgassuk össze. Miután teljesen egyneműre kevertük, a tészta elég ragacsos lesz. Kanalazzuk nagy csillag alakú díszítőcsővel felszerelt habzsákba (ha egyszerre nem fér bele mind, akkor csináljuk két részletben).

3. Nyomjunk a tepsire 10 cm hosszú, 1,5 cm széles csíkokat, és hagyjunk köztük 3-3 cm-es helyet. Süssük 8-10 percig, a sütés félidejében megcserélve a tepsik helyét a sütőben. Akkor van kész a sütemény, ha láthatóan átsült és halvány színt kapott. Néhány percig a tepsin hagyjuk hűlni, aztán tegyük át őket rácsra.

4. Gőz fölött, külön-külön olvasszuk meg a kétféle csokoládét (arra figyeljünk, hogy a tál alja ne érjen a forró vízbe), de használhatunk az olvasztáshoz mikrót is. A mikrohullámú sütőben rövid szakaszokban, 15 másodpercenként átkeverve olvasszuk a csokoládét. Mártsuk bele omlós rudak egyik végét a tejcsokoládéba, másik végét a fehér csokiba. Tegyük őket sütőpapírra, és tálalás előtt várjuk meg, míg a csokoládé megszilárdul.

Tápanyag-értékek

Darabonként (16): 187 kcal • 12 g zsír • 8 g telített zsírsav • 16 g szénhidrát • 7 g cukor • 1 g rost • 2 g fehérje • 0,2 g só

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.