Recept

Ne csak az étteremben egyél ilyet! Fenséges Gundel palacsinta házilag

A városligeti Gundel étterem talán egyik leghíresebb receptje a Gundel palacsinta. Elkészítése nem kíván meg semmilyen előképzettséget, és desszertként fogyasztva méltó befejezése lehet egy finom étkezésnek.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

  • 300 g liszt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • egy csipet só
  • 400 ml tej
  • 100 ml szódavíz

A diós töltelékhez

  • 250 g darált dió
  • 120 g cukor
  • 200 ml tej
  • 20 g mazsola
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál rum

A csokoládéöntethez

  • 150 g étcsokoládé
  • 20 g kakaópor
  • 300 ml tej
  • 3 tojássárgája
  • 20 g liszt
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

Csomómentesre elkeverjük a tészta hozzávalóit, majd olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben megsütjük a tésztát. A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal, levesszük a tűzről, majd belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot is. Az öntethez a tojássárgáját, a lisztet és 1 dl tejet simára keverjük, majd felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és az apróra tört csokoládét. Óvatosan, vékony sugárban hozzáöntjük a tojást, majd folyamatos keverés mellett, lassú tűzön besűrítjük. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel! Ha kész, egy kis rummal ízesítjük. A palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel, majd félbe, végül negyedbe hajtjuk. Forró csokoládéöntettel és porcukorral tálaljuk.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon további receptekkel folytatódik!

Fotó: illeskriszkonyhaja.blogspot.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.