Gazpacho - Frissítő spanyol paradicsomleves

Következzen egy kis ízelítő a spanyol konyhából. Indítsuk a hétvégét egy frissítő-hűsítő paradicsomlevessel, spanyol nevén gazpacho-val.

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • Néhány gerezd fokhagyma
  • ½ dl borecet
  • 1 kisebb csípős paprika
  • 2-3 szelet kenyér vagy zsemle
  • 1 kígyóuborka
  • ½ liter hideg víz
  • Bors

Elkészítés:
A paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk. A többi hozzávalót szintén apró darabokra vágjuk, majd a fűszerekkel együtt turmixgépbe öntjük és addig turmixoljuk, míg egynemű masszává nem válik. Vízzel a kívánt sűrűségűre hígítjuk, majd hűtőbe téve pihentetjük. Míg a leves hűl, felszeletelünk néhány olajbogyót, kemény tojást és pár szelet kenyeret pirítunk. A levest jégbe hűtve tálaljuk a pirítóssal, tojással és olajbogyóval. Díszítésként olívaolajat csepegtetünk a leves tetejére. Levesbetétként kínálhatunk még frissen aprított petrezselymet vagy mentát, apróra vágott uborkát, paprikát vagy hagymát is.

Szerző: Duffek Judit

Oldalak

Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...
Lifestyle
A Bika jegy (04. 20. – 05.20.) az első Föld elemű jegy a zodiákus körben. Habár ő is a Tavasz, az újjászületés évszakának szülötte, merőben más tulajdonságokat mutat, mint elődje a Kos. Ha Bika jegyű...