Itasd a sertést vörösborral - Mindenki hálás lesz érte
A karaj számtalan módon elkészíthető húsféle, érdemes kipróbálnunk különféle szószokkal is. Cikkünkben egy izgalmas receptet mutatunk - pikáns ízét a vörösbor adja. Próbáld ki!
Hozzávalók
- 1 közepes aprított mogyoróhagyma
- 1/2 csésze vörösbor
- 1 tk cukor
- 1/3 csésze csirke húsleves
- 1/4 csésze szilvalekvár
- 1/2 tk só
- 1/4 tk bors
- 1/2 tk őrölt koriander
- 1/4 tk fokhagymapor
- 4 csontos karaj
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
Az aprított mogyoróhagymát a vörösborral és a cukorral tegyük fel főzni. Forraljuk fel, majd ha elforrt több mint a fele, adjuk hozzá a húslevest. Ha ez is elfőtte körülbelül a felét, vegyük alacsonyabb fokozatra, kanalazzuk bele a lekvárt és sóval, borssal fűszerezzük. A koriandert keverjük el még egy kis sóval és borssal, valamint a fokhagymaporral, és szórjuk be ezzel a húsokat. Olajat hevítsünk fel egy serpenyőben, és süssük jól át a karajszeletek mindkét oldalát. A melegen tartott szósszal együtt tálaljuk.