Illatos indiai vöröslencse leves - Ezerféle íz egy tányérban

Frissen illatozik és ízbombát robbant a szádban? Igen, ez az indiai vöröslencse leves! A csöpörgő esőben elmúlasztja a rosszkedvünket és rengeteg vitaminnal óvja az egészségünket. Ráadásul a gazdag ízektől tuti átmelegszünk!

​Hozzávalók

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss gyömbér
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk kurkuma
  • 1 babérlevél
  • 1 kockára vágott paradicsom
  • 1 liter leves alaplé
  • 1 csokor friss koriander
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

Az olajon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát, majd futtassuk meg a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát. Már ettől mennyei illat lesz a konyhában. Adjuk hozzá a fűszereket, a kockázott paradicsomot és a száraz vöröslencsét is. Öntsük föl az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 45 perc alatt főzzük készre. Ha besűrűsödne, adjunk hozzá még vizet. Tálaláskor hintsük meg a tetejét friss korianderzölddel és kevés tejföllel.

Fotó: happyhealthycooks.org

Oldalak

Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!
Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.
Sztárok
Február elején derült ki, hogy rákkal kezelik a 75 éves brit uralkodót. Egyes bennfentes szerint Károly király betegsége sokkal súlyosabb, mint azt a közvélemény eddig gondolta.