Franciasaláta recept

A franciasaláta jó önmagában is, de akár köretnek is fogyaszthatjuk. Bármilyen húshoz illik.

Hozzávalók

  • 60 dkg főtt zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, esetleg zeller vagy burgonya)
  • 1 alma
  • 4 ecetes uborka
  • 1/2 doboz tejföl
  • 1/2 doboz joghurt
  • majonéz - ízlés szerint
  • mustár, só, őrölt bors
  • citromlé

Elkészítés

A megtisztított és kockára vágott zöldségeket főzzük puhára, de figyeljünk arra, hogy egyik se legyen túl puha. A megfőtt zöldséget öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk kihűlni. Közben vágjuk fel hasonló méretű kockákra az almát, és az ecetes uborkát. Az öntet hozzávalóit keverjük el és ízesítsük ízlés szerint, hígítsuk a citromlével vagy az ecetes uborka levével. A zöldségeket, almát, uborkát keverjük el a majonézes mártással, és tegyük pár órára hűtőszekrénybe.

Ezt is ajánljuk: Tojássaláta - Katt ide!

Fotó: gasztropajtikonyhaja.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Vilmos herceget nagyon bántja, hogy családtagjai gonosz ragadványnevet találtak ki neki, amivel olykor-olykor cukkolni szokták őt.