Francia hagymaleves recept
Valami mennyeire vágyunk, de nem tudjuk, hogy mit főzzünk? Akkor itt a megoldás!
Hozzávalók
- 400 g vöröshagyma
- 50 g vaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 100 g reszelt sajt
- 2 db húsleves kocka
- 8 szelet baguette
- só, őrölt fehérbors
Elkészítés
A húsleves kockát egy liter forró vízben feloldjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk és a felolvasztott vajban aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, és lassú forralással kb. 2 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a bort, sózzuk és borsozzuk. A baguette szeletekre rászórjuk a reszelt sajtot. A levest egy tűzálló tálba szedjük, adagonként 2 baguette szeletet ráhelyezve, forró sütőbe vagy grillsütőbe tesszük, annyi ideig, hogy a sajt a kenyérre ráolvadjon. A kenyérszeleteket a sajttal piríthatjuk külön is, és a leves mellé tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Isteni palócleves - Katt ide!