Fokhagymás-fetás hasábburgonya - Görög kedvenc vacsorára
Ha imádod a hasábburgonyát, akkor ez a recept Neked szól! Dobd fel a klasszikus köretet egy kis fokhagymával és feta sajttal. Úgy fogod érezni magad, mintha Görögországban lennél!
Hozzávalók
- 4 burgonya
- 1/4 csésze olívaolaj
- 4-6 gerezd sült, zúzott fokhagyma
- 1 tk friss, aprított oregánó
- 1 tk friss, aprított bazsalikom (plusz a díszítéshez)
- csipet cayenne bors
- só, bors ízlés szerint
- 170 g feta sajt
- friss petrezselyem
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk hasábokra. Tegyük bele egy tálba és locsoljuk meg olívolajjal. Szórjuk meg a sült, zúzott fokhagymával, az oregánóval, a bazsalikommal, a cayenne borssal, a sóval és a borssal. Forgassuk át, majd tegyük át a krumplit egy tepsibe. 220 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig, majd vegyük alacsonyabb fokozatra és további 15-20 percig süssük. Tálaláskor szórjuk meg a morzsolt fetával, a petrezselyemmel és a bazsalikommal.