Fokhagymás csirkecomb karamellizált fügével - Igazi hétvégi lakoma
Nagyon szeretem a fügét, és amikor olvastam, hogy ez a gyümölcs remekül illik a húsételekhez is, azonnal kitaláltam, hogy ezt készítem hétvégén!
Hozzávalók
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 2 ek sótlan vaj
- 1 nagy hagyma szeletelve
- 5 gerezd fokhagyma (egészben)
- 3 ág kakukkfű
- 6 bőrös, csontos csirkecomb
- 8 füge félbevágva
- só és fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
Fogjunk egy serpenyőt, és hevítsünk fel benne 1 evőkanál olívaolajat és vajat. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a kakukkfüvet. Pároljuk addig, míg karamellizálódnak. Ha ez megtörtént, szedjük ki egy tányérra és tegyük egyelőre félre. A maradék olívaolajat és vajat öntsük bele a serpenyőbe, majd erre tegyük a sóval, borssal megszórt csirkecombokat. 3-4 perc alatt pirítsuk meg mindkét oldalát, majd vegyük ki és tegyük félre. A serpenyőbe kanalazzuk vissza a karamellizálódott hagymát, erre jöhetnek a félbevágott fügék. Végül tegyük rá a csirkecombokat, és tegyük be a 190 fokra előmelegített sütőbe. Süssük addig, míg a hús meg nem puhul teljesen. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk állni 6-10 percig, ezt követően tálaljuk.