Fehérboros-paradicsomos csirkecombok - Ellenállhatatlanul finom

A paradicsom és a fehérbor remek ízt ad a csirkecomboknak, érdemes együtt kipróbálni! Hogy hogyan kell elkészíteni? Máris mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 40 dkg koktélparadicsommal
  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 1 csésze fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

Egy tepsibe locsoljunk egy kis olívaolajat, tegyük rá a koktélparadicsomokat, sózzuk, borsozzuk és 200 fokon 20 percig süssük. Közben a csirkecombokat is sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg mindkét oldalát. Ha megpirult, tegyük át a paradicsomos tepsibe, öntsünk rá fehérbort, a citrom levét és tegyük bele a zúzott fokhagymát is. 200 fokon nagyjából 20-30 perc alatt süssük készre. Sültkrumplival tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: jessicanwood.com

Oldalak

Utazás
Bár Ázsiában őshonosak, a cseresznyefák valójában az egész világon virágoznak, és nem is kell olyan messzire utaznunk azért, hogy káprázatos, rózsaszínbe borult utcákban gyönyörködhessünk.
Sztárok
Bajor Imre még Jáksó Lászlót is meg tudta lepni, aki mindig elővett néhány botrányos viccet a műsorban. Anno még ez is lemehetett az RTL Klub képernyőjén.
Egészség
Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.