Fehérboros-fokhagymás spagetti - Villámgyors tésztaétel kevés hozzávalóból

A spagettit azért szeretjük, mert többnyire mindig kéznél van, és elkészítése sem túl nagy ördöngösség. Szinte bármivel variálhatjuk, és hamar elkészül. Cikkünkben a fehérboros-fokhagymás verzió receptjét mutatjuk be!

Hozzávalók

  • 220 g spagetti
  • 2 nagy citrom héja és leve
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 tk pirospaprika-pehely
  • 1/3 csésze fehérbor
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek sózott vaj
  • friss kakukkfű
  • 1/3 csésze reszelt parmezán

Elkészítés

Enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát. Közben a fokhagymát zúzzuk össze, kaparjuk le a citrom héját, a levét pedig facsarjuk ki. Egy serpenyőbe öntsünk olajat, ezen egy perc alatt pároljuk meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a pirospaprikát. Kevergessük 1-2 percig, majd öntsük bele a citromlevet és a bort. Ha elfőtte a felét, alacsonyabb fokozaton főzzük még 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, majd zárjuk el alatta a gázt. A főtt tésztát tegyük bele, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a citrom héját és a reszelt parmezánt. Kakukkfűvel megszórva tálaljuk.

Fotó: macaroniandcheesecake.com

Oldalak

Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!
Sztárok
Nagyon sokáig találgatták, hogy Curtis vajon az RTL, vagy a TV2 képernyőjén fog-e feltűnni. A rapper teljes őszinteséggel nyílt meg a témában.
Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.