Fasírt - Recept
Ha nincs ötleted, hogy mi legyen a vasárnapi ebéd, akkor már nem is kell többet agyalnod rajta. A fasírt gyorsan elkészül és nagyon finom!
Hozzávalók
- 60 dkg darált (comb) sertéshús
- 2 db tojás
- 2 db zsemle
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 tk majoranna
- só és bors
Elkészítés
Tipp: A két darab zsemlét érdemes körülbelül 2-3 napig szárítani.
A zsemléket áztassuk bele tejbe, majd nyomkodjuk ki alaposan. Vágjuk apróra a hagymát, majd futtassuk fel egy kicsit olajon, majd reszeljük hozzá a fokhagymát. Tegyük egy tálba a húst, szórjuk bele a nedves zsemléket, a tojásokat, az olajos hagymát, a fűszerpaprikát és a majorannát, majd ízlés szerint borsozzuk és sózzuk meg. Ezt követően formáljunk kis húsgombócokat, majd süssük ki őket forró olajban.
Ezt is ajánljuk: Tojásos nokedli - Recept