Eper-málnalekvár recept - Tartósítószer nélküli finomság

A nyár a lekvárkészítés időszaka. Majdnemhogy bármilyen gyümölcsből készíthetünk lekvárt, de mi most az eper-málna kombináció mellett voksoltunk.

Hozzávalók

  • 1,2 kg eper
  • 0,6 kg málna
  • 0,5 kg nádcukor

Elkészítése

Az epret vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a málnát és a nádcukrot, majd keverjük össze. Állandó kevergetés mellett forraljuk (lassú lángon) majd forrás után még három percig főzzük. Utána töltsük csírátlanított befőttes üvegekbe és azonnal zárjuk le. Fordítsuk fejre öt percre és már mehet is az éléskamránkba.

Ezt is ajánljuk: Vaníliás őszibarack lekvár

Fotó: onsecrethunt.com

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.