Elzászi kuglóf - Recept
Ha van kedvünk kipróbálni valami újdonságot, akkor az alábbi kuglóf tökéletes választás lehet. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojássárgája
- 12 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 10 dkg mazsola
- 2 kanál kakaó
- só
- 2 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A lisztet, porcukrot és vaníliás cukrot egy edénybe szitáljuk. Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Lassan belekeverjük a felolvasztott vajat, a tejet, a tojásokat egyenként és alaposan kikeverjük. Ezután beletesszük a megmosott, leszárított mazsolát és két részre osztjuk a tésztát. Egyik felébe belekeverjük a kakaót, és hosszúkás cipókká formáljuk. Végül a kuglófformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és belehelyezzük előbb a sárga, majd a barna tésztamasszát, és letakarva, meleg helyen kb. 1,5 órán át kelesztjük. Majd előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Miután megsült, szedjük ki a formából és hintsük meg porcukorral.