Elzászi almatorta - Recept

Íme egy csodálatos, francia desszert hétvégére, ami langyosan tálalva a legfinomabb!

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 4 dkg cukor
  • csipet só
  • 7,5 dkg túró
  • 1 tojás
  • 2 ek tej
  • 3 ek olaj

A töltelékhez

  • 1 kg savanykás alma
  • 2 ek citromlé
  • 3 tojás
  • 1,25 dl habtejszín
  • 10 dkg + 1 ek cukor a tetejére

Elkészítés

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, munkalapra szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk és hozzáadjuk a túrót, a tojást, a tejet és az olajat. Gyors mozdulatokkal ruganyos tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felnegyedeljük, eltávolítjuk a magházukat és vékonyan bevagdossuk őket (nem vágjuk teljesen végig, ettől lesz legyezőszerű), majd meglocsoljuk a citromlével. A cukrot a tojással és a tejszínnel kikeverjük. A tésztát a hűtőből kivéve lisztezett deszkán kinyújtjuk, körülbelül 24 cm átmérőjűre és piteformába helyezzük. Elrendezzük rajta az almákat, ráöntjük a tejszínes-tojásos tölteléket, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd 190 ℃ -ra előmelegített sütőbe tesszük és körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: bashcakesanddesserts.blogspot.com

Oldalak

Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!
Home&Design
A nyár a kerti partik és a közös, késő esti, kinti iszogatások évszaka, így nem meglepő, ha benned is feltámad a vágy, hogy gyönyörűvé és hangulatossá varázsold az atmoszférát odakint - még az évszak...
Fashion&Beauty
A rövidebb fazonú frizurák már egészen hosszú ideje töretlenül népszerű trendet képviselnek, ezúttal egy különös nevű bob vált a hölgyek kedvencévé.