A legegyszerűbb macaron recept - Ezt próbáld ki először

Ha sikerült végigkóstolnod az ország legjobb francia desszertjeit a tegnapi macaron-napon, és kedvet kaptál az otthoni elkészítésükhöz, akkor ez a recept neked is tetszeni fog. Ez a legegyszerűbb elkészítési módja a falatnyi kis édességeknek.

Hozzávalók

  • 3 tojás fehérje
  • 5 dkg kristálycukor
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mandula

Elkészítés

Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, majd verjük habosra a tojásfehérjét, adjuk hozzá a kristálycukrot és verjük még tovább, míg puha habot nem kapunk. Egy másik edénybe szórjuk a porcukrot és a darált mandulát, majd adjuk hozzá a felvert tojásfehérjéhez és keverjük össze őket. Vegyünk a kezünkbe egy műanyag zacskót, töltsük bele a keveréket, vágjuk ki a csücskét és az elkészített sütőpapírra nyomjunk ki nagyjából 4 centiméter átmérőjű kis korongokat. Körülbelül egy óráig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hadd szilárduljanak meg, majd tegyük sütőbe és 140 fokon süssük 10 percig. Ezt követően vegyük ki a sütőből a korongokat és töltsük meg valamilyen krémmel, esetleg lekvárral.

Ha Te is szereted a macaront, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: brit.co

Oldalak

Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.
Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?