Így turbózhatsz fel egy köretet: Töltsd meg szafttal a krumplipürét!
Kezdő háziasszonyok is bátran belevághatnak.
Szafttal töltött hercegnő burgonya
Hozzávalók:
- 2 csésze (450 g) szaft
- 1-1,5 kg krumpli
- 115 g vaj
- 115 g tejföl
- 4 tojássárgája+1 tojás a kenéshez
- só
- bors
- ½ tk szerecsendió
Elkészítés:
Jégkockatartóban lefagyasztjuk a korábban megsütött hús szaftját. A megtisztított, felkockázott krumplit hideg, sós vízbe tesszük, majd megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet és még forrón krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, borsozzuk, a puha vajjal, a tejföllel és a tojások sárgájával összekeverjük majd hozzáadjuk a szerecsendiót is. A krumplipürét habzsákba töltjük, ezután sütőpapírral bélelt tepsire, hercegnő krumpli formákat nyomunk, és mind közepébe helyezünk egy-egy fagyasztott szaftkockát. Fél órára fagyasztóba tesszük, hogy a „krumplitekercsek” egy kissé megkeményedjenek. Ezután tojással lekenjük az egészet, majd 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen tálaljuk.
Íme egy kis segítség az elegáns köret elkészítéséhez: