Így turbózhatsz fel egy köretet: Töltsd meg szafttal a krumplipürét!

Kezdő háziasszonyok is bátran belevághatnak.

Szafttal töltött hercegnő burgonya

Hozzávalók:

  • 2 csésze (450 g) szaft
  • 1-1,5 kg krumpli
  • 115 g vaj
  • 115 g tejföl
  • 4 tojássárgája+1 tojás a kenéshez
  • bors
  • ½ tk szerecsendió

Elkészítés:

Jégkockatartóban lefagyasztjuk a korábban megsütött hús szaftját. A megtisztított, felkockázott krumplit hideg, sós vízbe tesszük, majd megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet és még forrón krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, borsozzuk, a puha vajjal, a tejföllel és a tojások sárgájával összekeverjük majd hozzáadjuk a szerecsendiót is. A krumplipürét habzsákba töltjük, ezután sütőpapírral bélelt tepsire, hercegnő krumpli formákat nyomunk, és mind közepébe helyezünk egy-egy fagyasztott szaftkockát. Fél órára fagyasztóba tesszük, hogy a „krumplitekercsek” egy kissé megkeményedjenek. Ezután tojással lekenjük az egészet, majd 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen tálaljuk.

Íme egy kis segítség az elegáns köret elkészítéséhez:

Még két különleges köretért lapozz a következő oldalra!

Videó: Instagram.com/buzzfeedtasty; Fotó és leadfotó: Tasty.co

Oldalak

Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyiunkban feltámad a vágy, hogy egy kissé felfrissítsük, megújítsuk ruhatárunkat. Mielőtt viszont óriási költekezésbe vernénk magunkat, érdemes elgondolkodnunk azon, mely alapdarabok...
Lifestyle
Az Oroszlán szerelmi élete meglepő fordulatot vehet. Napi horoszkóp!