Egresleves - Recept

Az egres egy nagyon különleges gyümölcs, amely annyira nincs elterjedve a köztudatban, annak ellenére, hogy nagyon finom.

Hozzávalók

  • 40 dkg érett egres
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 l víz
  • 2,5 dl tej
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 tojássárga
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, amit a vízzel felengedünk és felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott és megtisztított egrest, amit kissé szétnyomtunk. Ezután beletesszük a többi hozzávalót és megfőzzük.

Tejben elkeverjük a tojássárgát, és a forrásban lévő leveshez adjuk. A tűzről levesszük, majd kihűtjük. Hidegen tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Marcipános egresszelet - Katt ide!

Oldalak

Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...