Egresleves - Recept
Az egres egy nagyon különleges gyümölcs, amely annyira nincs elterjedve a köztudatban, annak ellenére, hogy nagyon finom.
Hozzávalók
- 40 dkg érett egres
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 1 l víz
- 2,5 dl tej
- só
- 3 szem szegfűszeg
- 1 tojássárga
- ízlés szerint cukor
Elkészítés
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, amit a vízzel felengedünk és felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott és megtisztított egrest, amit kissé szétnyomtunk. Ezután beletesszük a többi hozzávalót és megfőzzük.
Tejben elkeverjük a tojássárgát, és a forrásban lévő leveshez adjuk. A tűzről levesszük, majd kihűtjük. Hidegen tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Marcipános egresszelet - Katt ide!