Édes bundás kenyér juharsziruppal - Ezzel jutalmazom magam egy nehéz hét után
Nem vagyok az az édesszájú típus, de ha francia pirítós kerül az asztalra, annak nem tudok nemet mondani. Ez a különleges ízvilágú reggeli, kávé vagy tea mellé is verhetetlen. Ha van egy kis időm, mindig ezt készítem, hiszen bárkit le tudok venni a lábáról vele.
Hozzávalók:
- 4 szelet toast kenyér
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- őrölt fahéj
- cukor
- vaj
- juharszirup
Elkészítése:
A tojást felverem, 1,5 dl tejet, 1 kávéskanál őrölt fahéjat és kevés cukrot adok hozzá, majd összekeverem. A vajat felhevítem, a kenyérszeleteket átforgatom a tojásos-tejes keverékben, majd a serpenyőbe teszem, kissé megszórom fahéjjal. Mindkét oldalán kb. 2 percig pirítom. Tányérra teszem, vajdarabkát teszek a közepére, és juharsziruppal locsolom meg.