Dijoni csirke recept

Franciaország egyik legismertebb borvidékén szinte természetes, hogy rengeteg ételt borral főznek. Burgundia nemcsak a jó borok és a jó ételek hazája, de különleges ínyencségeket is megkóstolhatunk: ki ne ismerné legalább hírből a sült békacombot vagy a híres dijoni mustárt?

Hozzávalók

  • 1 filézett csirkemell
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kevés vaj
  • 3 tk dijoni mustár
  • 1 tk akácméz
  • kevés só
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

A csirkemellet megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A húst kevés vajon rövid ideig pirítjuk, majd ráöntjük a mustárral kikevert fehérbort, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Amikor elkészült és már nem túl forró, keverjünk hozzá 1 teáskanálnyi akácmézet. Tálalhatjuk friss salátával, vagy párolt jázminrizzsel.

Ezt is ajánljuk: Citromos csirke

Fotó: massel.com.au

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.