Dijoni csirke recept
Franciaország egyik legismertebb borvidékén szinte természetes, hogy rengeteg ételt borral főznek. Burgundia nemcsak a jó borok és a jó ételek hazája, de különleges ínyencségeket is megkóstolhatunk: ki ne ismerné legalább hírből a sült békacombot vagy a híres dijoni mustárt?
Hozzávalók
- 1 filézett csirkemell
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés vaj
- 3 tk dijoni mustár
- 1 tk akácméz
- kevés só
- őrölt fehérbors
Elkészítés
A csirkemellet megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A húst kevés vajon rövid ideig pirítjuk, majd ráöntjük a mustárral kikevert fehérbort, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Amikor elkészült és már nem túl forró, keverjünk hozzá 1 teáskanálnyi akácmézet. Tálalhatjuk friss salátával, vagy párolt jázminrizzsel.
Ezt is ajánljuk: Citromos csirke