Csörögefánk cukorbetegeknek is - Recept
A csörögefánk a tökéletes desszert lehet a vasárnapi ebéd után, így biztosan örülnek a szeretteink, ha ezzel a finomsággal lepjük meg őket.
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 4 ek édesítőpor + a szóráshoz
- 1 ek vaníliaaroma
- 8 dkg vaj
- 5 tojássárgája
- 2 ek zsírszegény tejföl
- 1 ek rumaroma
- bő olaj a sütéshez
- diabetikus lekvár a tálaláshoz
Elkészítés
A lisztet mély tálba szitáljuk, belekeverjük az édesítőport, a vaníliaaromát és egy csipet sót. A vajat megolvasztjuk, a lisztre öntjük. A közepébe mélyedést nyomunk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges még 1 ek. tejföllel lazítjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, derelyevágóval féltenyérnyi rombuszokra vágjuk, közepükbe két helyen belevágunk. (A tészta egyik sarkát az egyik nyíláson átbujtathatjuk, ettől még díszesebb lesz). Bő olajat forrósítunk, és a fánkokat kis adagokban aranybarnára sütjük benne. Papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megszórjuk édesítőporral. Diabetikus lekvárral körítve is kínálhatjuk.
Ha szereted a fánkot, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Sütőtökös fánk