Csokis mazsolás mogyorókrémes csiga

A kakaós csiga az egyik legkedveltebb reggeli péksütemény. Ennek egy továbbgondolt változata ez a mennyei ízű csokis mazsolás mogyorókrémes csiga.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    ½ kg rétesliszt
  • 1tasak élesztőpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • mazsola
  • 1 tábla étcsoki
  • mogyorókrém

Elkészítés

A lisztet és az élesztőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukor felét és egy tasak vaníliás cukrot, és egy csipet sót. A vajat megolvasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. Ezután a liszthez öntjük, és ugyanígy hozzákeverjük a langyos tejet is. Hozzáütjük a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk a tésztát. Ezután 1 órán keresztül pihentetjük. A pihentetett tésztát 46x34 centis téglalappá nyújtjuk, és olvasztott vajjal megkenjük. Megszórjuk cukorral, mazsolával, csokidarabokkal, és egy részét megkenjük mogyorókrémmel. A tésztalapot feltekerjük, 1,5 centis csíkokra vágjuk, és a tepsire helyezzük. Itt még 10-15 percig kelesztjük, majd előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük.

Próbáld ki a csípős mogyorós csirkét kínai módra!

Fotó: tucsokbogar.blogspot.com

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...