Csokis-gesztenyés pite kuktában sütve - Gluténmentes édesség

Glutén- és tejmentes finomság, ráadásul az allergiával élők is elkészíthetik. Nagyon finom, tipikus őszi édesség. Görgess lejjebb a receptért és készítsd el kuktában a pitét!

Hozzávalók

  • 1/2 csésze gesztenyeliszt
  • 1 ek méz
  • 2 ek olívaolaj vagy kókuszolaj

 A töltelékhez

  • 1/4 csésze gesztenyeliszt
  • 1/4 csésze mandulatej vagy víz 
  • 1 tojás
  • 1 ek méz
  • 30 g fekete csokoládé

Elkészítés

A gesztenyelisztet, a mézet és az olívaolajat keverjük csomómentesre, akár kézzel, akár géppel. Öntsük a tésztát egy alufóliával kibélelt, kerek sütőformába vagy egy fogantyú nélküli lábasba, ami passzol a kuktánkba és tegyük félre. (Nem kell elősütnünk a tésztát). 30 másodperc alatt olvasszunk fekete csokoládét a mikróban, majd keverjük hozzá a mandulatejet, gesztenyelisztet, a tojást és a mézet. Öntsük a tölteléket a tészta tetejére a formába, majd tegyük be együtt a kuktába 12 percre vagy a sütőbe 30 percre.

Hogyan süss kuktában

A kuktához jár egy lyukacsos aljzat. Pont annyi vizet öntünk a kuktába, hogy ha beletesszük az aljzatot, ne lepje el, tehát majd nem a vízben, hanem a gőzben fogjuk sütni a süteményt. Erre helyezzük rá a kuktába beleillő sütőformát, és végül körülbelül 12 perc alatt megsütjük.

Fotó: yummly.com

Oldalak

Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.