Citrompite habcsókkal a tetején - A legfinomabb hűsítő, nyári torta
Hűsítő nyári tortaként az első, ami eszünkbe juthat, a citrompite. Ez a nagyon egyszerűen elkészíthető recept csodásan savanykás, a habcsóknak köszönhetően pedig mennyeien édes is egyben.
Hozzávalók
- 150 g margarin
- 1,5 bögre finomliszt
- 4 evőkanál hideg víz
- 5 citrom lereszelt héja és leve
- 3 tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 zacskó zselatin
- 3 tojás fehérjéje
- 6 evőkanál porcukor
Elkészítés
A margarint és a lisztet a 4 evőkanál hideg vízzel tésztává gyúrjuk, majd vékonyan kibéleljük vele a piteformát. 180 fokos sütőben vakon süssük készre 20 perc alatt. A citromlevet és a citromhéjat öntsük lábosba, és adjunk hozzá 3 tojást és a 3 evőkanál kristálycukrot. Folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön főzzünk belőle krémet, majd adjuk hozzá a zselatint és kanalazzuk a zselés krémet a piteformába. 3 tojásfehérjéjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a porcukrot, töltsük nyomózsákba, majd habcsókokat formálva belőlük nyomjuk a torta tetejére. 20 perc alatt pirítsuk meg a tetejét. Kihűtve fogyasszuk.