Citromos kalács - Frissítő hűs sütemény
Kevert tésztával dolgozni az egyik legkönnyebb feladat, főleg ha olyan mennyei illattal borítja be a konyhát, mint ez a citromos csoda. Kevés alapanyag kell hozzá és kezdő háziasszonyok is biztos sikerrel készíthetik el!
Hozzávalók
- 16 evőkanál liszt
- 9 evőkanál kukoricakeményítő
- fél csomag sütőpor
- 2 citrom
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 12 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Elkészítés
A lisztet, sütőport és a keményítőt szitáljuk bele egy tálba. A citromokat mossuk meg, majd reszeljük le a héjukat és facsarjuk ki a levüket. 2 evőkanál citromlevet tegyünk félre, a többit pedig a lereszelt héjjal, cukorral, tojással és vajjal adjuk hozzá a lisztes mixhez, és dolgozzuk el csomómentesre. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy formát, majd félig töltsük meg a tésztával. 180 fokos előmelegített sütőben süssük 45 percig. A bevonathoz a félretett citromlevet keverjük el a porcukorral, majd a még meleg sütemény tetejét vonjuk be vele, és hagyjuk kihűlni.