Citromos kalács - Frissítő hűs sütemény

Kevert tésztával dolgozni az egyik legkönnyebb feladat, főleg ha olyan mennyei illattal borítja be a konyhát, mint ez a citromos csoda. Kevés alapanyag kell hozzá és kezdő háziasszonyok is biztos sikerrel készíthetik el!

Hozzávalók

  • 16 evőkanál liszt
  • 9 evőkanál kukoricakeményítő
  • fél csomag sütőpor
  • 2 citrom
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

A lisztet, sütőport és a keményítőt szitáljuk bele egy tálba. A citromokat mossuk meg, majd reszeljük le a héjukat és facsarjuk ki a levüket. 2 evőkanál citromlevet tegyünk félre, a többit pedig a lereszelt héjjal, cukorral, tojással és vajjal adjuk hozzá a lisztes mixhez, és dolgozzuk el csomómentesre. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy formát, majd félig töltsük meg a tésztával. 180 fokos előmelegített sütőben süssük 45 percig. A bevonathoz a félretett citromlevet keverjük el a porcukorral, majd a még meleg sütemény tetejét vonjuk be vele, és hagyjuk kihűlni.

Fotó: sweetpeaskitchen.com

Oldalak

Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...