Boszorkánykrém - Ördögien finom
Neve ellenére e desszert elkészítése egyáltalán nem igényel boszorkányos ügyességet – egyszerű, de ötletes elnevezésű és nagyon mutatós édesség.
Hozzávalók
- 2 csomag gesztenyemassza
- 40 dkg alma
- 2 tojás fehérje
- 1 dl tej
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál kristálycukor
- egy kevés fahéj
- meggybefőtt vagy tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés
A gesztenyemasszát kicsit korábban kivesszük a hűtőből, hogy kiengedjen. Ha már puha, kikeverjük a tejjel. Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk és a krtistálycukorral együtt, fahéjjal ízesítve pár percig főzzük. Ezután leszűrjük és villával áttörjük. A tojásfehérjéket a prcukorral kemény habbá verjük és belekeverjük az almapürébe. Poharakba, vagy kelyhekbe rétegezzük a gesztenyemasszát, majd az almapürét.
Gesztenye, a fáradt idegek legjobb barátja.
Egy-egy szem meggyet, vagy tejszínhabot teszünk a tetejére.
Készítsd el ezt is: csokisapkás gesztenyegombóc !