Borsodó - Recept

Az ősz a szüret időszaka, így előtérbe kerül a borfogyasztás is. Azonban mi van, ha nem megisszuk, hanem valami finomságot készítünk belőle, mint például a borsodó.

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 mk liszt
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl kompótlé vagy víz
  • 1 ek rum

Elkészítés

A tojásokat, a cukrot meg a lisztet habverővel összekeverjük, felengedjük a borral és a vízzel, és nyílt tűzön, habverővel állandóan verve addig főzzük, míg emelkedni nem kezd, könnyűvé, habossá nem válik. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, és rögtön kínáljuk, mert ha áll, összeesik.

Ha te is szereted a különlegességeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Besamel mártás - Recept

Fotó: weindorf-nuertingen.de

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.