Recept

Lekváros és túrós barátfüle, ahogy nagyanyáink készítették - Páratlan recept, hagyományos ízek

Ezt a finomságot gyerekként a nagymamám számtalanszor elkészítette, általában szilvás gombóccal együtt tálalta. Hagyományos étel, amit nem lehet nem szeretni. Mutatjuk is a receptet.

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • baracklekvár/30 dkg túró (ízlés szerint változtatható a töltelék)
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 2 tojásnyi vaj (púpos ek)
  • 4 tojás
  • 1 csapott ek só
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

A gyúródeszkát megszórjuk liszttel, egy tojást, csipetnyi sót hozzáadunk és vízzel kemény tésztává gyúrjuk. Két darabra vágjuk és cipót formálunk belőle, kicsit pihentetjük és gyufaszál vékonyságúra nyújtjuk. Nagy pogácsaszaggatóval a tésztát kiszaggatjuk, a lapokra kis lekvár/túróhalmokat teszünk, széleit tojásfehérjével megkenjük, félbehajtjuk, ujjainkkal összenyomjuk. A kis félhold alakú tésztát forró, sós vízben kifőzzük, forró vajjal meglocsoljuk. A közben megpirított zsemlemorzsával megszórjuk és porcukorral tálaljuk.

Túrótöltelék, ha lekvár helyett ezt választanád

A túrót burgonyanyomón áttörjük, a tojássárgákat a fele cukorral kikeverjük, a fehérjét lazán felverjük, a cukor másik felét hozzáadjuk és a túróhoz keverjük.

A farsangi szezon elengedhetetlen kelléke a fánk, ezért a mi repertoárunkból sem maradhat ki. Kattints a következő oldalra, ahol egy hagyományos túrófánk és egy spanyol különleges verzió receptje is vár!

Leadfotó, fotó: Pinimg.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Egy gimnazista úgy érezte, hogy volt egy idős férfi, aki mindenbe bele akart kötni. Később neki a súlyát is elkezdte erősen kritizálni.
Sztárok
Gáspár Győző már tudja jól, hogy mi lesz a titka annak, ha visszakerül a képernyőre. A végén persze még az is lehet, hogy igaza lesz.
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?