Barackos-túrós kifli - Aminek senki nem tud ellenállni

Mivel a piacokon még mindig lehet kapni friss barackot, érdemes minél többet beszerezni és felhasználni belőlük. Például egy isteni süteményhez! Nézzük a barackos-túrós kifli receptjét!

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál méz
  • 3 dkg élesztő
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 1 teáskanál só

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 30 dkg barack
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 3 dkg porcukor

A tetejére

  • 1 tojás a kiflik megkenéséhez
  • durvára vágott dió

Elkészítés

Először a langyos tejben a mézet, az élesztőt és egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk, majd hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, sózzuk, elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgáját, majd összegyúrjuk.

Tegyük félre a tésztát valamilyen meleg helyre, és hagyjuk megkelni. Míg kel, készítsük el a tölteléket: a túrót keverjük el a porcukorral és a vaníliacukorral, majd adjuk hozzá a kockára vágott barackot.

Ha a tészta megkelt, osszuk négy részre, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságú köröket nyújtsunk belőlük. Minden kört vágjunk 8 nagyobb cikkre, és a cikkek szélesebb részére tegyük a tölteléket, tekerjük fel őket, és hajtsuk kifli alakúra. Kenjük meg a kifliket tojással, majd előmelegített sütőben süssük ropogósra. Ha kész, jöhet a díszítés!

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!

Fotó: messforless.net

Oldalak

Sztárok
Március 30-án elhunyt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a honi színházművészet kimagasló alakja, megannyi mozi- és tévéfilm közkedvelt szereplője. Vajon ki foglalhatja el...