Recept

Barackos-rozmaringos csirkemell

Általában a húsokkal tökéletesen harmonizálnak a gyümölcsök. Most sincs kivétel, hiszen a barackos csirkemell évek óta közkedvelt húsétel. Ezúttal viszont kicsit másképp mutatjuk be a szokásosnál.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    60 dkg csirkemellfilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db őszibarack
  • 1 ág rozmaring
  • olaj
  • 1 db narancs leve
  • 1 dl húsleves (kockából)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • bors

Elkészítés

A húst mossuk meg, majd vágjuk érmékre, és ízesítsük sóval, borssal. A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk cikkekre. Utána a barackokat vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk gerezdekre. Ezután a barackgerezdeket egy serpenyőben enyhén pirítsuk meg. Egy másik serpenyőben pedig forrósítsunk fel némi olajat, és tegyük bele a húsokat és a rozmaringot pirulni. Később adjuk hozzá a hagymát, és hagyjuk még 5 percig pirulni. Ha minden megpirult, öntsük hozzá a narancslevet és a levest is, ízesítsük sóval, borssal, majd forraljuk fel. Forralás után vegyük ki a húsokat, a rozmaringot dobjuk ki, és a visszamaradt lébe szórjuk bele a keményítőt, dobáljuk bele a barackokat, végül forraljuk össze. A húsra öntve tálaljuk rizskörettel.

Ha maradt még egy kis barackunk, készítsünk belőle jammet!

Fotó: tishboyle.blogspot.com

Oldalak

Recept
Utazás
Szinte teljesen biztosak vagyunk benne, hogy te magad is jártál már a szóban forgó szigeten.
Utazás
Ide-oda kapkodjuk a fejünket: zavarba ejtő szélsőségek jellemzik hazánk időjárását.