Felejtsd el a csalamádét! Ázsiai uborkasaláta az új kedvenc

Imádjuk az uborkasalátákat! Lehet az joghurtos vagy avokádós, jöhet mindenféle! Cikkünkben most az ázsiai verzió receptjét mutatjuk meg, próbáld ki!

Hozzávalók

  • 2 nagy uborka
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/3 csésze rizsborecet
  • 1/2 tk kristálycukor
  • 2 tk szezámolaj
  • 2 ek apróra vágott koriander
  • 2 ek vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/8 tk reszelt gyömbér
  • 1 ek szezámmag
  • pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés

Az uborkát mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Tegyük bele egy tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálban keverjük el a rizsborecetet, a kristálycukrot, a szezámolajat, az aprított koriandert, a felszeletelt mogyoróhagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Egyenletesen öntsük rá az uborkaszeletekre az öntetet, forgassuk össze, majd szórjuk meg a szezámmaggal és a pirospaprikával.

Fotó: foodnetwork.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Jennifer Lopez egy igazi divatikon, és a tökéletesen összeválogatott szettjeiben mindig ragyog.
Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...